Fonyód városvezetője kritizálja az egyik polgármesterjelöltet

Fonyód jelenlegi polgármestere, Hidvégi József, aki a Fidesz képviselője, éles kritikával illette az egyik polgármesterjelöltet, Németh Helgát, aki függetlenként indul és a DK választókerületi elnöke is egyben.

Hidvégi József, aki 18 év után nem pályázik újra a polgármesteri posztra, Facebook-bejegyzésében Németh Helgát azzal vádolta, hogy "anyaként levizsgázott", elhagyta gyermekét, és nincs kapcsolata sem a gyermekével, sem az unokáival. A városvezető a jelölt nevét nem említette, de Fonyódon csak egy női polgármesterjelölt van, így nem nehéz rájönni, hogy ki ellen irányulnak a megjegyzések.

A polgármester további vádakat is megfogalmazott Németh Helgával szemben, például azt, hogy vállalkozása nem képes fejlődni, és hogy az általa bérelt üzlet környékén autógumit használ virágtartónak. Hidvégi szerint Németh Helga "csődtömeg", mivel lakását árverezik.

Hidvégi József kérdéseket is felvetett a jelölttel kapcsolatban, például hogy milyen egyetemen szerzett végzettséget, hány nyelven beszél, és mit vezetett a rolleren kívül. Azt is kijelentette, hogy "a polgármesterség nem szerencsejáték".

A polgármester a bejegyzésében Németh Helga segítőit is kritizálta, egyiküket például azzal vádolta, hogy "segédmunkásnak" ment el a nagyvárosba.

Hidvégi József bejegyzésének végén azonban pozitívabb hangvételre váltott, kifejezve, hogy olyan várost szeretnének, ahol nyugalomban élhetnek az emberek, és közösen építhetik a települést. A fonyódi képviselőtestületben jelenleg 7 fideszes képviselő és egy független, Árok László ül, aki az előző választáson polgármesterjelöltként is indult.

A polgármesteri székért jelenleg Németh Helga mellett Kiss Zoltán független jelölt, valamint a Fidesz-KDNP jelöltje, Erdei Barnabás, a jelenlegi alpolgármester is verseng.