Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája elhunyt

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 79 éves korában elhunyt Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája és főmunkatársa.

Kulcsár Anna pályafutását jogi végzettséggel kezdte, miután 1968-ban summa cum laude minősítéssel végzett a jogi egyetemen, és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon fogalmazóként dolgozott. Bírói-ügyészi szakvizsgát is letett, ezt követően pedig az újságírás felé fordult.

Az Esti Hírlapnál kezdte újságírói karrierjét, ahol bírósági és városházi tudósítóként tevékenykedett. Az igazságszolgáltatás számos területéről írt, és a Világgazdaságnál, valamint a Magyar Hírlapnál is megfordult, mielőtt 2004 végén a Magyar Nemzet csapatához csatlakozott.

Az elmúlt húsz évben – érintve a Napi Gazdaságot és a Magyar Időket – lényegében végig ugyanennél a szakmai műhelynél dolgozott. Munkásságát a Magyar Nemzet Aranytoll Díjával is elismerték 2009-ben.

Az 1986-ban megjelent Gyilkosok voltak című könyve a rendszerváltozás előtti nagy bűnperekről szól. Kulcsár Anna aktív ügyvédként is tevékenykedett, a Budapesti Ügyvédi Kamarának két évtizeden át volt a tagja, és tízéves aktív ügyvédi praxisa alatt főleg sajtóperekkel, valamint családjogi ügyekkel foglalkozott.

A Magyar Nemzet Kulcsár Annát saját halottjának tekinti, és mély fájdalommal búcsúzik tőle.