A manhattani luxuslakásban történt brutális gyilkosság részletei

Egy manhattani luxuslakásban 2020 júliusában találták meg Fahim Saleh holttestét, fej és végtagok nélkül. A gyanú szerint korábbi személyi asszisztense, Tyrese Haspil ölte meg, aki korábban 400 ezer dollárral rövidítette meg a céget. Haspil azt állítja, attól félt, hogy a barátnője megtudja a lopásokat és elhagyja, ezért ölte meg főnökét.

Fahim Saleh, aki több sikeres startup alapítója volt és akit barátai a fejlődő világ Elon Muskjának tartottak, 2020 nyarán brutális körülmények között vesztette életét. A szomszédok aggódni kezdtek érte, miután hangos üvöltözést hallottak lakásából, és értesítették a lánytestvérét. A rokonok a lakásba érve borzalmas látvány fogadta őket, és azonnal hívták a segélyhívót, ahol csak annyit tudtak mondani: "Nem! Hiányzik a feje, hiányoznak a karjai és a lábai!"

A társasház biztonságikamera-rendszere utoljára Saleh-t rögzítette, amikor a liftben egy maszkot viselő személlyel jelent meg, aki később rátámadt egy elektromos sokkoló pisztollyal. A rendőrség a helyszínelés során talált egy műanyag lapot, ami a sokkoló pisztolyból származott, és amely alapján kiderült, hogy Haspil vásárolta a fegyvert egy hónappal korábban. Haspil korábban már egyszer lebukott Saleh előtt, aki azonban nem jelentette fel, hanem lehetőséget adott neki a visszafizetésre. Haspil azonban tovább lopott, és a gyilkosság után is használta Saleh bankkártyáját.

Tyrese Devon Haspil 2020 júliusában került letartóztatásra, de nem ismerte be a vádakat. Az ügyvédje szerint Haspil mentálisan nem volt beszámítható, és egy érzelmi zavarban szenvedett, amikor elkövette a gyilkosságot. Az ügyészség azonban úgy véli, hogy Haspil előre megfontolt szándékkal gyilkolt, és próbálta eltussolni a bűncselekményt. Az ügy tárgyalása 2024 májusában kezdődött el.

A védekezés szerint Haspil attól félt, hogy ha a barátnője megtudja a lopásokat, el fogja hagyni, ezért döntött úgy, hogy megöli Saleh-t. Az ügyészség szerint azonban Haspil a gyilkosságot és a következmények eltakarítását is előre megtervezte, és a gyilkosság után Saleh bankkártyájával luxusajándékokat vásárolt a barátnőjének.