Bolla Bendegúz távozik a Wolverhampton Wandererstől

A Wolverhampton Wanderers bejelentette, hogy nem tart igényt a magyar válogatott játékos, Bolla Bendegúz szolgálataira. A 24 éves szélső 2021 nyarán csatlakozott az angol klubhoz, de hivatalos mérkőzésen nem lépett pályára.

A Wolverhampton Wanderers szerdán közösségi médiában búcsúzott el a 16-szoros magyar válogatott futballistától, aki az elmúlt időszakban Svájcban szerepelt kölcsönjátékosként. Bolla Bendegúz a 2021-2022-es és a 2022-2023-as szezonban a zürichi Grasshoppers csapatában játszott, míg az idei szezonban a Servette együttesét erősítette.

A magyar játékos a svájci bajnokságban ebben a szezonban 30 alkalommal lépett pályára, öt gólt és négy gólpasszt jegyzett. A Servette csapatával megnyerte a Svájci Kupát, a bajnokságban dobogós helyezést ért el, és a nemzetközi porondon a Konferencia-liga nyolcaddöntőjéig jutott.

Bolla jelenleg is a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 26 fős keretének tagja. Érdekesség, hogy korábbi sajtóhírek szerint Bollának még 2026 nyaráig érvényes szerződése volt a Wolverhamptonnal. A Transfermarkt információi szerint a játékos 2021-ben 2 millió euróért került Fehérvárról az angol csapathoz.

A Servette-nek opciós joga volt Bolla megvásárlására, de arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a Wolverhamptontól ezért távozott volna.