Balatonfüredi építési telkek kedvezményes áron

Balatonfüred önkormányzata pályázatot hirdetett tíz építési telek kedvezményes árú értékesítésére, kifejezetten gyermekes, fiatal párok számára.

A balatonfüredi önkormányzat a Lapostelki út mentén helyezkedő telkeket kínálja eladásra, amelyekre a helyi, gyermekes, fiatal párok jelentkezését várják. A pályázóknak három éven belül családi házat kell építeniük a megvásárolt ingatlanon.

A felhívás szerint az önkormányzati ingatlanok nettó 22-23 millió forintba kerülnek, és a vételárat három részletben, három éven keresztül kell kifizetni.

A pályázat során több feltételnek is meg kell felelni. A telkeken 15 százalékos beépíthetőség van megengedve, és kizárólag egyes családi házak építhetők.

Bóka István polgármester elmondása szerint a cél az, hogy a fiatal párok megfizethető áron juthassanak építési telekhez Balatonfüreden, mivel a jelenlegi piaci árak mellett egy átlagos család nem engedheti meg magának a telekvásárlást és házépítést. Az önkormányzati telkek piaci ár alatti, 30-40 millió forinttal olcsóbb áron kerülnek meghirdetésre.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a pályázóknak legalább két gyermeket kell vállalniuk, vagy már rendelkezniük kell kettővel, további gyermekek esetén pedig gyerekenként 2 millió forint kedvezményt kapnak. A szülők közül legalább az egyiknek állandó balatonfüredi lakosnak kell lennie, és a párok életkora 18 és 45 év között kell, hogy legyen. A megvásárolt telken három éven belül kell családi házat építeni, amelyet minimum tíz évig életvitelszerűen kell használni, és ezen időszak alatt nem értékesíthető.

A gyerekeknek balatonfüredi óvodába vagy iskolába kell járniuk.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. július 2., kedd 10 óra.