Bács-Kiskun megyében több mint háromezer szabályszegő autóst szűrtek ki a rendőrök

Egyetlen hét alatt Bács-Kiskun megyében 3257 autós lépte át a megengedett sebességhatárt, ami komoly közigazgatási bírságokat von maga után.

A rendőrség közleménye szerint a megyében az elmúlt héten több mint háromezer, pontosabban 3257 szabálytalanul közlekedő autóst észleltek. A gyorshajtók között volt, aki jelentősen túllépte a megengedett sebességet, például Kiskőrösön egy autós 50 km/h helyett 132 km/h sebességgel hajtott, amiért magasabb büntetésre számíthat, mint a többi szabályszegő, akiknek legalább 39 000 forintos közigazgatási bírságot kell fizetniük.

A közlekedési szabálytalanságok nem csak anyagi következményekkel járnak, hanem balesetveszélyt is jelentenek. A megyében egy hét alatt összesen 52 baleset történt, amelyek közül több is súlyos szabályszegés következménye volt. Emellett 17 olyan esetet regisztráltak, amikor a vezetők ittas állapotban ültek volán mögé, és közülük ketten balesetet is okoztak.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek többségének hátterében áll, és már egy kisebb hiba is tragédiához vezethet. Ezért kiemelten fontos a sebességhatárok betartása és a felelősségteljes közlekedés.