Kicsit Lexus - háromhengeres motor került az LBX-be

A Lexus új, meglehetősen kicsi SUV modelljét, az LBX-et mutatta be, amely egy háromhengeres motorral érkezik, ez pedig szokatlan a márka számára. A Lexus vásárlóinak talán időbe telik megszokniuk, hogy az LBX mérete jelentősen kisebb, mint a márka korábbi modelljei, és a motor is csupán háromhengeres, 1500 köbcentiméteres lökettérfogattal rendelkezik. Azonban az LBX ideális választás lehet azok számára, akik kisebb méretű, de mégis presztízsnek számító autót keresnek városi használatra.

A Toyota C-HR méretosztályában mozgó LBX külsőre kicsinek tűnik, de a belső tér kialakítása révén mégis elegendő helyet biztosít. A 253-332 literes csomagtartó két nagy bőrönd számára is elegendő helyet kínál, és az utastérben is kényelmesen elférnek az utasok. Az LBX számos vezetéstámogató rendszerrel rendelkezik, többek között éberségfigyelővel és kikapcsolható táblafelismeréssel.

A 136 lóerős rendszerteljesítményű LBX ötödik generációs hibridhajtással érkezik, és a gyártó szerint a fogyasztása 4,5 liter környékén van. A vásárlók négy plusz egy felszereltségi szint közül választhatnak, az Elegant és a Cool változatokkal, amelyek a nyugodt, illetve a sportos vezetők igényeit szolgálják ki. A különböző felszereltségi szintek elsősorban a színekben, kárpitozásban és a felnikben mutatkoznak meg.

Az alapáras LBX már tartalmazza a 7 colos digitális műszerfalat, a 9,8 colos központi kijelzőt, Car Play és Android Auto csatlakozásokat, 6 hangszórós hangrendszert és szintetikus bőr kormányt, és 12 290 000 forinttól indul.

Lexus LBX 2WD jellemzői:

  • Motor: soros háromhengeres benzinmotor
  • Hengerűrtartalom: 1490 cm3
  • Teljesítmény: 136 LE
  • Gyorsulás (0-100 km/ó): 9,2 mp
  • Fogyasztás: 4,4–4,7 l/100 km