Az Apple Watch 10: Újítások és várakozások

Az Apple órasorozatának következő generációja, az Apple Watch 10, számos új funkcióval és fejlesztéssel érkezhet 2024-ben, amelyek között egészségügyi szenzorok és dizájnfrissítések is szerepelhetnek.

Az Apple órasorozata az elmúlt évtized során forradalmasította az okosórák piacát, és a következő modell, az Apple Watch 10, vagy esetleg Apple Watch X néven érkező készülék, további újdonságokat ígér. Az egészségügyi funkciók terén várhatóan bővül a kínálat, többek között a vérnyomás monitorozásával, amely már évek óta népszerű téma a szivárogtatásokban. Az Apple állítólag egy korai figyelmeztető rendszert is beépít az új órába, amely a Huawei Watch D után lehet az első, amely megbízhatóan és orvosi minősítéssel képes vérnyomást mérni.

A vércukorszint non-invazív mérése is felmerült a lehetőségek között, de az FDA által jóváhagyott, iPhone-hoz Bluetooth-on keresztül csatlakozó érzékelők nem bizonyultak orvosilag pontosnak, így ez a funkció valószínűleg nem kerül be az Apple Watch 10-be. Egy új érzékelő, amely a bőr verejtékezését méri, előnyös lehet a sportolóknak, hiszen segítségével megállapítható a folyadékszükséglet. Az alvásérzékelés terén is újítások várhatók, például a légzési mintázat monitorozása révén az alvási apnoé korai felismerése.

Az Apple egy fizetős egészségi coaching szolgáltatáson is dolgozik, amely személyre szabott tanácsokat és ajánlásokat kínálhat a felhasználóknak. A vér oxigén mérésével kapcsolatos szabadalmi problémák azonban kérdéseket vetnek fel az új funkciók elérhetőségével kapcsolatban az Egyesült Államokban.

Az S9 chip, amely az Apple Watch 9-ben és az Ultra 2-ben debütált, várhatóan az új generációban is helyet kap, bár technikailag nem lesz változás. A dizájn terén is lehetnek újítások, például a műgyanta bevonatú réz használata, amely vékonyabbá teheti az órát, vagy lehetővé teszi új érzékelők beépítését. A szíj rögzítésének megváltoztatása is felmerült, ami kompatibilitási kérdéseket vet fel a korábbi kiadások szíjaival.

Az Apple hagyományosan szeptemberben mutatja be új óráit, és ez az Apple Watch 10 esetében is így lehet. Azonban nem biztos, hogy azonnal elérhető lesz, és további modellek megjelenése is kérdéses, mint például az Apple Watch SE új verziója vagy egy esetleges Apple Watch Ultra 3.