Új funkció érkezik a Windowsba az androidos telefonokhoz

A Windows operációs rendszerben hamarosan elérhető lesz egy új funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a telefonjukkal készített képekről egyszerűen másolják ki a szöveget. Ez különösen a papíralapú dokumentumok digitalizálását könnyítheti meg jelentősen.

A Phone Link alkalmazás révén a Windows és az androidos okostelefonok közötti együttműködés még szorosabbá válik. Az alkalmazás segítségével az androidos készülékek gyakorlatilag teljes mértékben szinkronizálhatók lesznek az asztali operációs rendszerrel, míg az iOS-es eszközök esetében ez a lehetőség korlátozottabb marad.

Az új funkció, amelyet jelenleg a Windows 11 előzetes, fejlesztői kiadásában tesztelnek, hamarosan minden felhasználó számára elérhetővé válik. A felhasználók egyszerűen lefotózhatják a kinyomtatott dokumentumokat, majd a képet a számítógépen megnyitva kimásolhatják a szöveget, amit aztán könnyedén beilleszthetnek bárhová.

A Phone Link alkalmazás optikai karakterfelismerési képességeit (OCR) használja fel a képeken lévő szöveg felismerésére, bár a portál munkatársa szerint ez a megoldás kicsivel több hibát eredményezhet, mint az Apple vagy a Samsung hasonló szolgáltatásai.

A Phone Link beüzemelésével kapcsolatos további információkért a felhasználók látogassanak el a megfelelő oldalra.

Az újítások nem állnak meg a Phone Link alkalmazásnál, hiszen az Intel is bemutatta új processzorait, amelyek jelentős teljesítménynövekedést ígérnek. Az új, Lunar Lake-szériás processzorok a Copilot+ PC-ket is hajtják majd, és a Computex kiállításon bemutatott új mobil CPU-k komoly előrelépést jelentenek az NPU-nak köszönhetően, amely akár 48 TOPs számítási teljesítményt is képes elérni a mesterséges intelligenciát igénylő feladatokban. Az új sorozat Xe2 GPU-t is tartalmaz, amely 80 százalékkal jobb játékteljesítményt nyújt, valamint egy MI-gyorsítót, amely további 67 TOPs teljesítményt biztosít. Az integrált RAM megoldás 40 százalékkal csökkenti a késleltetést és az energiafogyasztást, bár a memória bővítésére már nincs lehetőség a vásárlást követően. Az új lapkakészletek támogatják a wifi 7-et, a Bluetooth 5.4-et, a PCIe Gen5-öt és a Thunderbolt 4-et is. Az Intel egyelőre nem árult el részleteket a chiptípusokról, de a Lunar Lake-széria ősszel érkezik.