Késsel támadtak egy AfD-s politikusra Mannheimben

Kedd este Mannheimben késsel támadtak egy helyi AfD-s jelöltre, Heinrich K.-ra, aki könnyebb vágott sérüléseket szenvedett és jelenleg is kórházban ápolják; a támadót a rendőrök elfogták.

A támadás a mannheimi Rheinau piactér közelében történt, nem sokkal este 22 óra 45 perckor. Az eset akkor zajlott le, amikor a politikus tetten ért három férfit, akik éppen az AfD választási plakátjait tépték le. A politikus szembeszállt a férfiakkal, amikor egyikük késsel támadt rá. A támadókat a Bild szerint kettőnek sikerült megszöknie.

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint a támadót „baloldali szélsőségesként” írják le, ám ezt hivatalosan még nem sikerült megerősíteni. A politikus kórházban van, de szerencsére csak kisebb vágások vannak a testén.

Az AfD szóvivője, Emil Sanze szerint a támadásban baloldali szélsőségesek vehettek részt, ám kilétüket hivatalosan még senki sem erősítette meg. A szóvivő azt is elmondta, hogy Heinrich K. egy plakátrongálót ért tetten, aki közül kettőt jelenleg is keres a hatóság. A mannheimi rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy intézkedést hajtottak végre, bővebb információkat egy későbbi sajtótájékoztatóban ígértek.

Nem ez az első eset, hogy politikai indíttatású támadás történik a városban. Múlt héten egy férfi több embert is megsebesített a szélsőjobboldali Pax Europa Mozgalom (BPE) pultjánál. Ebben az esetben a rendőrök lövésekkel állították meg a támadót, aki hat embert sebesített meg, köztük egy rendőrt, aki a támadás következtében pár nappal később életét vesztette. Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke szerint: „Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva” az események kapcsán.