A váci polgármesterjelölt hamis támogatottságot állított

A Tisza Párt cáfolta, hogy támogatná Dodek Norbert váci polgármesterjelöltségét, és választási csalás miatt jogi lépéseket fontolgat.

A Tisza Párt hivatalosan is jelezte, hogy semmilyen formában nem támogatja Dodek Norbert váci polgármesterjelölt indulását. A párt ezt a város hivatalos oldalán, a vác.hu-n keresztül kommunikálta, válaszul arra, hogy Dodek Norbert szórólapjain Magyar Péterrel közös kép és a Tisza Párt logója is megjelent.

A szórólapokon az szerepel, hogy "a Tisza Párt váci támogatói Dodek Norbertet támogatják", ami a párt szerint megtévesztő és választási csalásnak minősül. Emiatt a Tisza Párt bejelentette, hogy kivizsgálja az ügyet és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ezzel párhuzamosan, Donáth Anna, a Momentum elnöke öt különbséget is felsorolt a Momentum és a Tisza Párt politikája között, hangsúlyozva, hogy Magyar Péter világlátása elsősorban a jobboldali világnak ajánlat. Donáth Anna szerint a Tisza Párt álláspontja több fontos kérdésben ellentétes a Momentum értékeivel, például az uniós pénzek jogállami garanciák nélküli kormányzati felhasználásában, a globális minimumadó, a közös európai haderő, az eutanázia támogatásában és egy uniós oktatási minimum bevezetésében. A Momentum elnöke úgy látja, hogy a Tisza Párt politikája inkább a jobboldali szavazókat célozza meg, míg a Momentum büszkén vállalja liberális, európai értékeit.

A Tisza Párt szerint a Dodek Norbert szórólapjai választási csalásnak, megtévesztésnek minősülnek, ezért azt ígérik, hogy ki fogják vizsgálni a visszaélést és jogi lépéseket tesznek az ügyben. A vác.hu információi szerint a szórólapok feltehetőleg kamu néven lettek kipostázva, mivel a megjelölt személyeket a megadott címeken felkeresték, de azt a választ kapták, hogy nem lakik ott hasonló nevű személy. A szórólapok terjesztése kapcsán felmerült, hogy Dodek Norbert a Váci Szívvel és a Jakab Péter-féle Nép Pártján jelöltje, és a szóróanyag alapján úgy tűnhet, mintha nem is az egykori Jobbik-elnök, hanem Magyar Péter jelöltje lenne.