PlayStation VR2 szemüveg hamarosan PC-n is használható lesz

A Sony bejelentette, hogy a PlayStation VR2 virtuálisvalóság-kiegészítőt augusztus 7-től már asztali számítógépeken is lehet használni. Az új PC-adapter, amely nélkülözhetetlen a csatlakoztatáshoz, 50 eurós áron lesz elérhető, ami körülbelül 20 ezer forintnak felel meg.

A PC-támogatás bevezetésével a Sony egy olyan adaptert dob piacra, amely lehetővé teszi a VR-eszköz számítógéphez való csatlakoztatását. Emellett egy DisplayPort 1.4-et támogató kábelt is szükséges beszerezni, amely nem része az adapter csomagjának.

A Sony által meghatározott hardveres követelmények között szerepel egy Intel Core i5-7600 vagy AMD Ryzen 3 3100 processzor, valamint legalább 8 GB RAM. A grafikai teljesítmény tekintetében többféle konfiguráció is megfelelő lehet, többek között az NVIDIA GeForce GTX 1650 vagy újabb, az RTX-sorozat, az AMD Radeon RX 5500XT vagy újabb, illetve a legjobb teljesítmény érdekében az NVIDIA GeForce RTX 3060 vagy az AMD Radeon RX 6600XT. A rendszernek továbbá rendelkeznie kell Bluetooth 4.0-képességgel.

A PlayStation VR2 szemüveg a Steam kínálatában elérhető VR-játékokkal lesz kompatibilis, így a felhasználók olyan címeket élvezhetnek majd, mint a Half-Life: Alyx, a Fallout 4 VR és a War Thunder.

Azonban néhány, a PlayStation 5-tel elérhető funkció, mint például a HDR, a szemmozgás-követés, a haptikus visszajelzés és az adaptív ravasz, nem lesznek elérhetőek PC használat során.

A beállítás folyamata egyszerűnek ígérkezik: a felhasználóknak csupán össze kell kötniük a számítógépet a VR-szemüveggel az új adapter segítségével, letölteni a PlayStation VR2 és a SteamVR alkalmazásokat, majd a beállítások elvégzése után már kezdődhet is a játék.