A Netflix hamarosan megszünteti a támogatást bizonyos Apple TV modelleken

Számos Apple TV felhasználó hamarosan elveszíti a Netflix szolgáltatását készülékén. A változások a második és harmadik generációs Apple TV-k egyes modelljeit érintik, és a támogatás megszűnése 2021. július 31-én lép érvénybe.

Az Apple TV-k széles körben használt eszközök a streaming szolgáltatások elérésére, köztük a Disney Plus, a Prime Video és az Apple TV Plus szolgáltatásokra. A Netflix, mint a streaming piac egyik vezető szolgáltatója, eddig szintén elérhető volt ezeken a készülékeken. Azonban a Netflix bejelentette, hogy a második és harmadik generációs Apple TV-k egyes modelljein – pontosabban az A1378, A1427 és A1469 modellszámú készülékeken – hamarosan megszünteti a szolgáltatást.

A Netflix támogatási oldalán közzétett információk szerint a támogatás megszűnése 2021. július 31-én lép életbe, ami azt jelenti, hogy augusztustól kezdve az érintett készülékekkel rendelkező felhasználók már nem tudják majd nézni a Netflix tartalmait az adott Apple TV-n keresztül.

A Netflix nem adott meg konkrét indokokat a döntésével kapcsolatban, de ígéretet tett arra, hogy e-mailben értesíti az érintett felhasználókat. Korábban már volt példa hasonló lépésre, amikor a Netflix több tucat Sony tévét is levett a támogatott készülékek listájáról.