A Magyar Telekom árfolyama közelít az 1000 forintos szinthez, 17 éve nem látott magasságokban

A BUX-index a kereskedési nap végén 0,8 százalékos emelkedést mutat, és a hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesít a legjobban, közelítve az 1000 forintos árfolyamszinthez, amelyet legutóbb több mint 17 éve, még 2007 májusában ért el.

A BUX-index jelenlegi pozitív teljesítménye a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlagok fölötti helyzetével egyértelműen emelkedő trendet jelez a hazai részvényindex esetében. A blue chipek többsége ma emelkedő árfolyamot mutat, a Magyar Telekom 1,7 százalékos pluszban áll, míg az OTP 0,1 százalékos pluszban, a Mol pedig 0,1 százalékkal csökkentette értékét. Ezzel szemben a Richter árfolyama 1,6 százalékkal csökkent az előző napi záróárfolyamához képest.

A hazai midcap részvények között a hangulat elromlott, a Waberer's árfolyama 2,0 százalékkal esett, míg az MBH JZB részvényei 1,1 százalékkal csökkentek. Ugyanakkor az AutoWallis részvényei 1 százalékos emelkedést mutatnak, és a legjobban az Alteo részvényei teljesítettek, amelyek árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb.

A legnagyobb forgalmat az OTP részvényei generálták, 5,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát, de a legaktívabbak között szerepel még a Richter, a Mol, a Magyar Telekom és az ANY részvényei is.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.