Bölény támadt egy idős nőre a Yellowstone Nemzeti Parkban

Egy 83 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy bölény felöklelte a Yellowstone Nemzeti Parkban. Az eset június 1-jén történt, amikor az állat néhány méterre megközelítette az asszonyt, majd hirtelen szarvával a levegőbe emelte. A Nemzeti Parkszolgálat szerint a bölény a támadáskor valószínűleg területvédelmi ösztönét követte.

A park mentőszolgálata azonnal kórházba szállította az idős nőt, ahol elsősegélyben részesült, majd helikopterrel egy másik egészségügyi intézménybe vitték további ellátásra. Az áldozat jelenlegi állapotáról nem érkeztek részletek.

A Nemzeti Parkszolgálat kiemelte, hogy a park látogatóinak felelősségük a biztonsági előírások betartása, és arra intették őket, hogy maradjanak távol a vadállatoktól, különösen ha azok közelednek. A szabályok szerint minden nagytestű állattól, így a bölényektől, szarvasoktól, juhoktól és prérifarkasoktól legalább 25 méteres, míg a medvéktől és farkasoktól 100 méteres távolságot kell tartani.

A Yellowstone Nemzeti Parkban a bölények jelentik a legnagyobb veszélyt az emberekre, még a grizzly medvéknél is több sérülést okoznak. Ezek az állatok gyakran viselkednek kiszámíthatatlanul, és az emberek hajlamosak alábecsülni őket, mivel növényevők.