Akkumulátor-tesztelési részleg a zalaegerszegi tesztpályán

A zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya tovább bővül, akkumulátor-tesztelési és hitelességi részleggel erősítve Magyarország pozícióit az európai járműiparban.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szerint Magyarország célja, hogy Európa járműiparának nemcsak regionális, hanem tesztközpontjává is váljon. A zalaegerszegi tesztpálya, amelyet a legjobbnak tartanak a területen, hamarosan egy új akkumulátor-tesztelési részleggel bővül. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány célja, hogy Magyarország az elektromobilitáshoz kapcsolódó teljes ökoszisztéma fejlesztésében is vezető szerepet töltsön be Európában.

Az elektromos autók jelentik Európa jövőjét, és a hagyományos autóipar, amely az elmúlt két évtizedben a magyar gazdaság alapját képezte, várhatóan 2030-ra megszűnik. A ZalaZone tesztpálya már most is jelentős sikereket ért el, közel ezer új munkahelyet teremtve Zalaegerszegen, és körülbelül 150 milliárd forint értékű beruházást realizálva az északi ipari parkban. A közeljövőben további nemzetközi autóipari szereplők érkezése várható, akik a ZalaZone-nak köszönhetően kétszáz fős kutató-fejlesztő bázist hoznak létre a zalai vármegyeszékhelyen.