Xavi Pascual távozik Bukarestből, és magával vihet egy sztárkézist Veszprémbe

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdaedző, Xavi Pascual bejelentette, hogy elhagyja a Dinamo Bucuresti csapatát. Spanyol sajtóhírek szerint Pascual távozásával együtt a horvát válogatott irányító, Luka Cindric is a Telekom Veszprémhez igazolhat.

Xavi Pascual egy érzelmes levélben búcsúzott el a Dinamo Bucuresti-től, amelyet a klub közösségi oldalán tettek közzé. A levélben Pascual kifejtette, hogy bár nem szereti a médiát használni, úgy érezte, itt az ideje, hogy közvetlenül kommunikáljon. Elmondása szerint ösztönei vezették a döntésében, amelyek három évvel ezelőtt Bukarestbe hozták, és most arra sarkallják, hogy a szezon végén külön utakon folytassa. Pascual hangsúlyozta, hogy a döntését körültekintően hozta meg, remélve, hogy az a legjobb lesz mind saját maga, mind a klub számára.

A spanyol edző a Dinamo Bucuresti csapatával három bajnoki címet, két Román Kupát és két szuperkupát nyert három szezon alatt. Büszkén emlékezett vissza a Bajnokok Ligája főtáblájára való bejutásra, ahol a világ legjobb csapataival mérkőztek meg. Pascual kiemelte, hogy a Dinamo Bucuresti csapatával elért eredményeket és a telt csarnokokat, valamint a hihetetlen szurkolókat soha nem fogja elfelejteni.

A román GSP után a spanyol Marca is beszámolt arról, hogy Pascual távozása után a Veszprém csapata tovább erősödhet, mivel a pletykák szerint Luka Cindric is a magyar klubhoz igazolhat.