Tragédiák a viharban: halálos gázrobbanás Érden és villámcsapás Balatonfüreden

Két különöző helyszínen is tragédia történt a viharos időjárás következtében Magyarországon: Érden egy gázrobbanás következtében egy férfi életét vesztette, míg Balatonfüreden egy villámcsapás miatt vált lakhatatlanná egy családi ház.

Érden kedd reggel egy ház félig megsemmisült egy gázrobbanás következtében, a romok között egy 44 éves férfi vesztette életét, aki egy betonkoszorú alá szorult. A férfi felesége súlyosan megsérült, továbbá még két személyt szállítottak kórházba. Az RTL Híradó információi szerint a férfi halálos betegség, tüdőrák miatt otthonápolási őrizetben volt, miután kiengedték a börtönből. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a robbanás oka egyelőre ismeretlen.

Balatonfüreden egy családi ház tetőterét teljesen elpusztította a tűz, miután villám csapott bele az épületbe. A házaspár, akik több mint 40 éve élnek ott, szerencsére nem voltak otthon, de lányuk, Linczer Andrea otthon tartózkodott, aki elmesélte, hogy a villámcsapás után égő vezetékeket talált a konyhában és a nappaliban, majd a padláson is tüzet észlelt. A katasztrófavédelem szóvivője az RTL Híradónak elmondta, hogy az épület lakhatatlanná vált. Andrea hozzátette, hogy bár van biztosításuk, és segítséget is felajánlottak nekik, még nem tudják, hogy pontosan mennyi pénzre lesz szükségük a helyreállításhoz. A család jelenleg a szomszédoknál lakik.

A vihar más településeken is komoly károkat okozott, többek között Lajosmizsén és Vecsésen is jelentős pusztítást végzett.