Ungár Péter válasza Karácsony Gergely interjújára

Ungár Péter, az LMP társelnöke és EP-választási listavezetője reagált Karácsony Gergely indexes interjújában elhangzottakra, kijelentve, hogy ha Karácsony győz, a Városháza a 2026-os kampány központja lesz.

Ungár Péter szerint Karácsony Gergely interjújában gyakran került említésre a neve, bár a szerkesztőség szerint ez csak 10 alkalommal történt meg, ami részben a felvetett kérdéseknek is köszönhető. Az LMP politikusa úgy véli, hogy a politika nem személyeskedésről szól, ezért nem kívánja kommentálni az őt érintő megjegyzéseket, és továbbra sem tartja Karácsonyt rossz embernek, csupán rossz főpolgármesternek. Ungár kiemelte az interjúból egy részletet, amelyet fontosnak tart a vasárnapi választások szempontjából, ahol Karácsony miniszterelnöki ambícióit firtatták.

Karácsony Gergely a kérdésre, hogy vannak-e miniszterelnöki ambíciói, tagadóan válaszolt, és azt is megerősítette, hogy 2026-ra biztosan nincsenek ilyen tervei. Ungár Péter szerint korábban Karácsony ígéretet tett arra, hogy nem lesz többé miniszterelnök-jelölt, de most már csak annyit ígér, hogy egy kört kihagy, amit Ungár szerint Karácsony nem szokott betartani. Az LMP társelnöke úgy véli, ha Karácsony nyer, akkor a Városháza a következő választási ciklusban a 2026-os kampány főhadiszállásává válik, és folytatódik a politikai küzdelem mindkét oldalról.

Ungár Péter hangsúlyozza, hogy Vitézy Dávid indulása fontos, mert lehetőséget teremt a változásra, és meg van győződve arról, hogy a budapestiek változást akarnak, ezért Vitézy Dávid fog nyerni a vasárnapi választáson.