Szolnoki vármegyeháza pincéjében tűzvész

Tűz ütött ki a szolnoki vármegyeháza pincéjében, mely következtében mintegy kétszáz embernek kellett elhagynia az épületet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Németh Ádám tájékoztatása szerint a tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, és jelenleg az épület szellőztetése, valamint az oltáshoz felhasznált víz kiszivattyúzása folyik.

A tűz a Kossuth Lajos úti épület pincéjében keletkezett, ahol papírok égtek nyolc négyzetméteren. A tűzoltói műveletek során a szolnoki, ceglédi és kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd eloltották azt.

Az esemény következtében egy személyt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, aki a vármegyei kormányhivatal munkatársa volt és segédkezett az oltási munkálatokban.

A Szoljon.hu információi szerint az érintett közintézmény a szolnoki vármegyeháza volt, ahol a dolgozókat telefonon értesítették a tűzről, és arra kérték őket, hogy azonnal hagyják el a házat. Többen maszkban szaladtak ki az utcára.

A tűzoltók mellett három mentőautó is érkezett a helyszínre. A lap úgy tudja, hogy egy elektromos zárlat okozhatta a problémát.

Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indul.

(MTI)