Villámárvíz sújtotta települések: traktoros gyermekmentés – videóval

Zalaboldogfán és Nagymányokon is pusztítást végzett a hirtelen lezúduló esőzés, melynek következtében villámárvíz alakult ki. Az elárasztott utakon traktorokkal mentették ki a gyerekeket, a helyiek nagy erőfeszítések árán próbálták megfékezni a káoszt.

Zalaboldogfán a villámárvíz teljesen ellehetetlenítette a közlekedést, az utakat sáros patak borította el. Az RTL Híradójának nyilatkozó helyiek szerint az egész település lakói összefogtak a mentésben. Egy édesanya elmondása szerint traktorokkal mentették ki a gyerekeket, míg egy másik lakos szerint a falu úgy nézett ki, mint a Balaton, sem utat, sem járdát nem lehetett látni.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy az autók lámpájáig ért a víz, és még a házak garázsába, kazánjába, lépcsőházába is betört. Az érintettek éjszaka egy óráig tartó takarítással próbálták helyreállítani a rendet.

Nagymányokban hasonlóan nehéz helyzet alakult ki, ahol a lezúduló 70 milliméter csapadékot már nem bírták elvezetni a rendszerek. A víz a házakba tört be, tönkretéve a bútorokat és a háztartási gépeket. A helyi önkormányzat minden lehetséges módon igyekszik segíteni a károsultakon.