Rekord Kenó-nyeremény Magyarországon

Egy szerencsés játékos történelmi győzelmet aratott a Kenón, amivel 2,625 milliárd forintos nyereménnyel gazdagodott, ez a játék történetében a legnagyobb kifizetett összeg. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ez a hétvégi sorsoláson történt.

A Kenó játék 1996. március 18-án indult, és az elmúlt 28 év során több jelentős nyeremény is született. A legtöbb, 10/10 találatot tartalmazó szelvény 1997-ben került elő, összesen nyolc darab. Az eddigi legnagyobb nyeremény 2017-ben volt, amikor is egy milliárd forintot vihetett haza a szerencsés nyertes.

A Kenóban a játékosok 80 számból választhatnak ki legfeljebb 10-et, és a cél, hogy minél többet eltaláljanak a kisorsolt 20 nyerőszám közül. A sorsolások naponta kerülnek megrendezésre, és a játékban gépi, valamint kézi számokkal is lehet részt venni.

A hétvége másik nagy nyertese a Hatoslottó játékosai közül került ki, ahol 14 hét halmozódás után egy szerencsés nyertes több mint 1,9 milliárd forintot nyert. A Hatoslottón tavaly összesen hét telitalálatos született, köztük 3 milliárdos és 3 százmilliós főnyeremény. A mostani jackpot a játék történelmének harmadik legnagyobb nyereménye.