Táti önkormányzati választás: visszalépett a náci szimbólumokkal tetovált jelölt

A közösségi oldalakon megosztott képek után a táti független jelölt, Soltysiak Edina úgy döntött, hogy nem indul az önkormányzati választáson.

Soltysiak Edina, aki Táton független jelöltként indult volna az önkormányzati választáson, több nemzetiszocialista jelképet visel a testén. A Telex és a hvg által közzétett információk szerint a jelölt lapockáján egy Hitler-portré, a másikon egy tükrözött horogkereszt, az alkarján a náci SS mottója, a derekán pedig a neonáci világban jelentős számok, a 88 és a 14 található, mindezek alatt pedig egy birodalmi sas szárnyait tárja szét.

A jelölt Facebookon megosztott fotói és bemutatkozása a cikk megjelenése óta már nem elérhetőek, mivel a felhasználói fiókot eltávolították. Losonczi Dániel, az Együtt Közösen Tátért független szervezet polgármesterjelöltje is törölte azt a bejegyzést, amelyben Soltysiak Edinát megjelölte.

Az Együtt Közösen Tátért szervezet a Telex és a hvg megkeresésére hangsúlyozta, hogy nem egyesületként működnek, hanem egyénileg, de egymást támogatva indultak a választáson. Kijelentették, hogy teljes mértékben elhatárolódnak a kirekesztéstől és az emberek elítélésétől, és nem kívánnak további nyilatkozatot tenni a témában.

Soltysiak Edina a cikk megjelenése után küldött válaszában jelezte, hogy visszalép a választáson való indulástól. A Nemzeti Választási Iroda oldalán azonban még megtalálható az adatlapja.