Tasó László kampányol az anti-roma retorika használatával

A Fidesz országgyűlési képviselője, Tasó László, anti-roma retorikát használt a kampányában, amelyet a 444.hu számolt be. Tasó egy nyíradonyi roma származású lakost sértett meg a helyi Fidesz kiadványban.

Tasó László, aki korábban Nyíradony polgármestere volt, 2004 óta képviseli a térséget a Fidesz színeiben. Jelenleg a város jelenlegi polgármesterét, Terdik Jánost támogatja. Tasó azt is sugallta, hogy ha a "külföldi roma családok" lettek volna a legmagasabb ajánlattevők a nyilvános árveréseken, akkor lepukkant ingatlanokat vásároltak volna.

Egy helyi választási újságban Tasó László lealacsonyító megjegyzéseket tett egy független polgármester-jelöltre, akit "Hajdúsámsonból költözött roma lakosként" említett. Tasó, aki korábban polgármester és jelenlegi parlamenti képviselő, bírálta a jelöltet személyes támogatásának állítólagos visszaéléséért. Tasó, aki 2014-ben kijelölte utódját, most egy új jelöltet, Terdik Jánost támogat. Tasó-t diszkriminatív nyelvhasználat vádjával illették az újságban, kiemelve a város egy részébe költöző roma lakosokat is.

Nyíradonyban három jelölt indul a polgármesteri posztért, köztük Tasó László által támogatott Terdik János is. Tasó bírálta a független jelöltet, aki állítólag kihasználta személyes támogatását és manipulálta az ellenzéki pártokat. Tasó aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy egy "Hajdúsámsonból költözött roma lakos" elegendő támogatást kapott ahhoz, hogy indulhasson a választáson, annak ellenére, hogy 15 kilométerre él.