Szentkirályi Alexandra kínai nyelvű levele a választóknak

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz politikusa, kínai nyelvű levelet küldött a hazai kínai kisebbség tagjainak, amelyben a Fideszre való szavazásra buzdítja őket. A levélben említést tesz Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatására, és kiemeli a két ország kormányai közötti baráti viszonyt, miközben kritizálja a főváros jelenlegi vezetését.

A Telex beszámolója szerint a levél nem csak a kínai kisebbség tagjaihoz jutott el, hanem olyan választókhoz is, akiknek a neve ázsiai eredetűnek tűnhet, de nem tartoznak a kínai közösséghez. A borítékban található volt Szentkirályi Alexandra főpolgármester fényképe és neve, valamint Sára Botond VIII. kerületi fideszes polgármesterjelölt üzenete is, aki ígéretet tett a kínai tolmácsok alkalmazására a kormányablakokban és egy helyi rendelőben.

A választók a levélben egy minta szavazólapot is találtak, amelyen bemutatásra került, hogyan kell helyesen beikszelni a Fidesz jelöltje mellett. A Telex megkereste a kormánypártot, hogy tisztázzák a címzettek kiválasztásának alapját, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.