Rogán Antal pihenőnapja és a Békemenet utáni kiruccanás

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a Békemenet után családjával együtt Londonba utazott, hogy személyesen tekintse meg a Bajnokok Ligája döntőjét, amiért Lázár János építési és közlekedési miniszter védelmébe vette.

A 24.hu érdeklődött Lázár Jánosnál Rogán Antal szombati kiruccanásáról egy komáromi kampányrendezvényen. Lázár János elmondta, hogy Rogán Antal a miniszterelnöktől kért és kapott engedélyt egy nap szabadságra. "365 napot szokott dolgozni Rogán miniszter úr, most kapott egy nap kimenőt, nagyon helyes" – fogalmazott a miniszter. Amikor a Mandarin Oriental Hyde Park Hotelben foglalt elnöki lakosztály 3,5 millió forintos áráról kérdezték, Lázár kijelentette, hogy Rogán vagyonnyilatkozata nyilvános, és minden fedezet rendelkezésre állt a kiruccanáshoz. Hozzátette, hogy méltatlannak tartja az újságírókat, akik követik Rogánt, miközben ő csak pihenni szeretne a feleségével.

Lázár János a 24.hu-nak adott interjúban kifejtette, hogy nem értékelte, hogy Rogán Antal a sajtóhírek szerint 3,5 millió forintos szobában szállt meg, hangsúlyozva, hogy "Rogán miniszter úr – mint ahogy mindannyiunk – vagyonnyilatkozata, sőt az adóbevallási is nyilvános." Szerinte Rogán Antalnak minden fedezete rendelkezésre állt ahhoz, hogy elutazzon Londonba. Lázár János szerint Rogán Antal sokat és jól dolgozik, szerinte hagyni kell neki magánéletet.

A lap szerint Orbán Viktor arról beszél mostanában, nem célja a kormánynak a bizonytalanokat megszólítani. Lázár János erre azt válaszolta, nem hiszi, hogy ennek köze van Magyar Péterhez. Szerinte az az első minden pártnál, hogy a törzsszavazóit mozgósítja. „Nem éreztem rendkívüli stratégiaváltást.” Abban sem lát rendkívülit, hogy a Fideszt követően valaki önálló politikát kezd. Azonban szerinte nyilvánvaló, hogy lehetnek olyan észrevételei azoknak, „akik közülünk vagy a mi sorainkból kiállnak”, amik a szempontjukból megfontolandóak. Nem törne pálcát afelett, akinek 14 év kormányzás után problémája van a Fidesszel, de „aki most gyengíti a kormányt, az árt Magyarországnak”. „Szerintem Magyarországnak árt, amit Magyar Péter csinál. Mert az ellenségeink külföldről pezsgőt bontanak arra, hogy ha valaki megpróbálja jelen pillanatban gyengíteni az országot” – mondta Lázár János.