Börtönbe vonul Manuel egy 2017-es ügye miatt

Instagram-oldalán jelentette be Manuel, hogy egy korábbi ügy miatt közel egy hónapra rács mögé kerül.

Meglepő bejelentést tett Manuel a közösségi médiában. A 23 éves Fonogram-díjas rapper, énekes, dalszerző azt írta, hogy egy időre eltűnik a nyilvánosság elől, mivel közel egy hónapra fogházba kell vonulnia egy régi ügy miatt.

"Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott, közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban, egy régi ügy miatt" – írta Manuel Instagram-bejegyzésében. Hozzátette, hogy 2017-ben letartóztatták őt és néhány barátját egy kis mennyiségű marihuánával, és ez az eset most börtönbüntetésbe torkollott. Manuel azt is jelezte, hogy a történtekről esetleg ad egy interjút szabadulása után. Emellett bejelentette, hogy egy korlátozott szériás pólókollekciót dob piacra, melynek bevételének egy részét a Noé Állatotthon Alapítványnak ajánlja fel. A pólók értékesítésével kapcsolatos információkért a @truetosole oldalát ajánlotta figyelembe venni.

2017-ben, még az X-Faktorban való szereplése előtt Manuel és két barátja ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját a benne lévő pénzzel. A bírósági eljárás helyett mediátori eljárás keretében 2019 decemberében őket 50 óra közmunkára ítélték, amit nyolc hónap alatt kellett volna teljesíteniük. Manuel ehelyett egy gáláns adománnyal próbálta kivágni magát a helyzetből, bár ez nem mentesíti a kiszabott büntetése alól.

Az ügy hat év alatt szinte feledésbe merült, Manuel az X-Faktor után a The Voice Magyarország coachaként is bizonyított az RTL-en. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője egy Facebook-posztban emlékeztetett arra, hogy Manuel még nem teljesítette a közmunkát, annak ellenére, hogy a csatorna kiemelte őt. Idén májusban is úgy tűnt, hogy a rapper még nem dolgozta le a kötelező órákat, helyette pénzügyi támogatást nyújtott az állatotthonnak. Schneider Kinga szerint örültek az anyagi segítségnek, de Manuel még nem jelezte, mikor és hogyan kívánja megkezdeni a közmunkát.

Manuel, vagyis Gödöllei Emánuel énekesként és rapperként is kivételes karriert futott be Magyarországon. Mindezt úgy, hogy meg sem nyerte a 2019-es X-Faktort (amelynek a válogató óta prominens indulója volt), csak a műsor 4. élő adásáig jutott. "Idegen" című debütáló albuma több év után végül 2023 februárjában jelent meg, a lemez pedig itthon szinte példátlan módon a Spotify Global toplistájáig tornázta fel magát.

Tavaly ősszel a Telex Afterben mesélt arról, hogyan lett a Voice egyik arca, hogyan került be annak idején az X-Faktorba, és a jó énekhangja ellenére miért preferálja az autotune-t. Akkor arról is nyíltan beszélt, hogy milyen életet élt a tehetségkutatóban való indulás előtt, és hogyan szeretné a múltját feldolgozni a zenéjében is.

(Borítókép: Manuel. Fotó: Szabó Gábor / RTL)