Óriás nemzeti zászlóval és fénykardokkal teli hétvége az Andrássy úton és a Hősök terén

Vasárnap délután a Magyar zászló napján az Andrássy út piros-fehér-zöld színekben pompázott, amikor egy pontosan 1848 méter hosszú zászlóval borították be a sugárút egyik felét.

A magyar forradalomra és szabadságharcra emlékezve több ezer ember tartotta kézben a hatalmas zászlót, amely az Operaháztól a Hősök teréig húzódott, ahol a résztvevők a zászlóból óriás kokárdát formáltak. A rendezvény fővédnöke, vitéz Pákh Imre műgyűjtő köszöntőjében kiemelte a magyar zászló jelentőségét, mint a szabadságba vetett hit szimbólumát, és örömét fejezte ki amiatt, hogy sokan az elcsatolt országrészekből is érkeztek, hangsúlyozva, hogy egy országot fel lehet darabolni, de egy nemzetet soha.

A magyar trikolór mellett egy 400 méter hosszú kék székely zászló is végighaladt az Andrássy úton, amelyet a Vitézi Rend tagjai, élükön vitéz gróf Molnár-Gazsó János főkapitánnyal, hoztak a menetbe. Fásy Ádám, aki a Békemenetben is az élen haladt, itt is az első sorban vonult, és elmondta, hogy a magyar zászló az összmagyarság nemzeti jelképe, összetartozásunk legfőbb szimbóluma, és a mai zavaros világban az összekötő dolgokat kell keresni.

A Magyar zászló napja menetét már harmadik alkalommal erősítette a Vitézi Rend, amelynek tagjai büszkén vonultak a zászló alatt.

Azonban a hétvége nem csak a nemzeti összetartozás jegyében telt el, hanem a sci-fi rajongók is megünnepelhették kedvenc univerzumukat. Vasárnap este a Hősök terét fénykardok világították be, ahol több mint száz Star Wars rajongó gyűlt össze, hogy fénykardjaikkal bevilágítsák Budapest ikonikus terét. A Star Wars: Az akolitus sorozat júniusi 5-i megjelenésének előestéjén a Rebel Legion Hungary, a The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség szervezésében a rajongók megidézték az Erő világos és sötét oldalának örök küzdelmét.

Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, amely egy hivatalos nemzetközi rajongói és jótékonysági szervezet, közel 20 éve alakult és önkéntesekből áll, akik a Star Wars-univerzum alakjainak pontos másolatait készítik el és viselik különböző rajongói összejöveteleken, jótékonysági eseményeken. Az este folyamán a fénykardok kék, zöld és piros fényei táncoltak a sötétedő ég alatt, lenyűgöző látványt nyújtva a Hősök tere ikonikus szobrai előtt. Az összegyűlt tömeg és a látványos fényjáték bizonyítja, hogy a Star Wars iránti szeretet és rajongás nem ismer határokat, és a képek egy messzi-messzi galaxisba repítik el a jelenlévőket.