Morvai János káli polgármester kifakadt Gáspár Győző kampánytevékenységén

A káli polgármester, Morvai János nem volt tisztában azzal, hogy Gáspár Győző, a Fidesz támogatója, a gyereknapi rendezvényen kampányolni fog mellette, és úgy véli, ez káros lehet számára.

Morvai János, Kál község polgármestere kifejezte aggodalmát a Blikknek, miután Gáspár Győző a helyi gyereknapi rendezvényen kampányolni kezdett a polgármester újraválasztása mellett. Morvai szerint nem volt előzetes tudomása arról, hogy a műsorvezetőnek meghívott Gáspár ilyen szándékokkal érkezik a rendezvényre.

Gáspár Győző a rendezvényen ígéretet tett arra, hogy ha Morvai Jánost újra megválasztják, akkor elhozza a káliaknak Marics Petit. Hadházy Ákos ezt követően osztott meg egy videót a Facebookon, amelyben kritizálta Gáspár viselkedését, amiért gyerekek előtt kezdett el kampányolni egy önkormányzati rendezvényen.

Morvai elmondása szerint Gáspár nem kapott felhatalmazást ilyen tevékenységre, és bár nem volt jelen a szerződéskötéskor, a rendezvény előtt beszéltek, de nem esett szó ilyen típusú akcióról. Morvai úgy véli, hogy 14 éves polgármestersége alatt már bizonyított, és nem szorul ilyen jellegű támogatásra, sőt, szerinte a kéretlen kampány inkább árthat neki.

A Blikk megkereste Marics Peti menedzserét, Varga-Szilágyi Zsoltot is, aki megerősítette, hogy ők sem tudtak Gáspár terveiről, és elzárkóznak a politikától. Marics Peti telefonon beszélt Gáspárral, aki nem tudott magyarázatot adni a történtekre, de bocsánatot kért tőle.