Kjartan Code, az utcazenész aki romkocsmát vezet Budapesten

Az amerikai Kjartan Code, aki korábban utcazenészként járta a világot, most egy sajátos hangulatú kocsmát üzemeltet Zsír néven a nyolcadik kerületben. A hely az alternatív kultúra meghatározó színterévé vált az utóbbi időben, ahol a magyar népzene és a rap is otthonra lel, miközben a dzsentrifikáció és a kommunista vibe is érezhető. A kocsmát és annak hangulatát Horváth Balázs és Fiantok Dániel mutatják be egy videóban, amely a Sphera uniós projekt keretében készült.

A Zsír nem csupán egy italozóhely, hanem egy olyan tér, ahol a különböző művészeti ágak és a városi kultúra találkoznak. Kjartan Code személyes utazásai és zenei élményei határozzák meg a hely szellemiségét, ahol a táncházak és romkocsmák hangulata egyesül. A kocsmában rendszeresen szerveznek kulturális eseményeket, koncerteket, így a látogatók nem csak a poharakat emelgethetik, hanem a kultúrában is részt vehetnek.

A Zsír kialakítása és működése egyértelműen tükrözi Kjartan Code elkötelezettségét a zene és a közösségi élmények iránt. A kocsma egyedi atmoszférája vonzza a helyi lakosokat és a turistákat egyaránt, akik egyaránt értékelik a hely autentikus és laza hangulatát.