Elhunyt Brother Marquis, a 2 Live Crew rappere

Ötvennyolc éves korában elhunyt Mark D. Ross, ismertebb nevén Brother Marquis, a 2 Live Crew rapcsapat egykori tagja. Halálának hírét a banda közösségi média-oldalán jelentették be, de a halál okáról nem közöltek részleteket.

Brother Marquis, eredeti nevén Mark D. Ross, New York államban, Rochesterben született, de már fiatalon, tinédzserként Los Angelesbe költözött édesanyjával. Itt kezdődött zenei pályafutása, ami hamarosan a floridai 2 Live Crew figyelmét is felkeltette. A csapathoz 1986-ban, húszéves korában csatlakozott, amikor Fresh Kid Ice megalakította a bandát. A kilencvenes évek közepéig tartó sikeres időszakot élt meg velük. A 2 Live Crew különösen az explicit szexuális tartalmú szövegeiről volt híres, amelyek egyben népszerűségüket és megosztó jellegüket is meghatározták. Az 1989-es As Nasty As They Wanna Be című lemezük volt az első olyan album, amelynek borítóján fekete-fehér Parental Advisory (magyarul "szülői felügyelettel") matrica szerepelt.

A zenekarban olyan neves rapszemélyiségekkel dolgozott együtt, mint Luke, Fresh Kid Ice és Mr. Mixx. A kilencvenes évek végén Brother Marquis elhagyta a formációt, hogy szólókarrierjét építse és más művészekkel, például Ice-T-vel kollaboráljon. Később azonban újra összeállt egykori társaival, és bár teljes albumot már nem készítettek, új dalokat jelentettek meg és koncerteztek is.