Deutsche Bank óvatosan lép a kriptovaluta világába a Bitpanda kriptotőzsdével való együttműködéssel

A Deutsche Bank bejelentette, hogy együttműködik a Bitpanda kriptotőzsdével, és a németországi ügyfelek számára helyi bankszámlaszámokat fog biztosítani, amelyeken keresztül a fiat pénzforgalom zajlik majd.

A Reuters információi szerint a Deutsche Bank a Bitpanda osztrák kriptotőzsde ügyfeleinek be- és kifizetéseit fogja kezelni. Ez a lépés jelentős változást jelent a kriptoipar számára, amely korábban nehezen talált banki partnereket, különösen a Silvergate Capital, a Signature Bank és a Silicon Valley Bank 2023-as összeomlása után, amelyek jelentős számú kriptós ügyfelet szolgáltak ki.

A Bitpanda, amelyet 2014-ben alapítottak Bécsben, több mint 4 millió felhasználóval büszkélkedhet, és különböző pénzügyi termékeket kínál, mint például törtrészvényeket, kriptovalutákat és nemesfémeket.

A Deutsche Bank a megállapodás keretében nem fog közvetlenül kripto átutalásokban részt venni, hanem a Bitpanda ügyfeleinek a portfóliójukba történő be- és kiutalásokat segíti, valamint támogatást nyújt a Bitpanda treasury és fizetési folyamataihoz. Ole Matthiessen, a Deutsche Bank globális készpénzkezelésért felelős vezetője szerint a pénzintézet nagyon óvatos megközelítést alkalmaz, és csak olyan partnerekkel és ügyfelekkel dolgozik együtt, akik erős megfelelési folyamatokat mutatnak fel, valamint amelyek szabályozott környezetben működnek és a kockázat szempontjából megfelelnek a jelenlegi, emelkedett elvárásaiknak.

A bank szóvivője szerint a Deutsche Banknak már van hasonló együttműködése a hongkongi Hashkey kriptotőzsdével, de a Bitpanda az első ilyen jellegű ügyfél az európai, közel-keleti és afrikai régióban. A Bitpanda már a Deutsche Bank vállalati ügyfeleként van jelen Ausztriában és Spanyolországban is, itt azonban nem rendelkeznek ügyfélkapcsolatokkal.