David Beckham beépült a királyi családba

Az egykori sportoló, David Beckham nagy lehetőséget kapott, mivel III. Károly jótékonysági szervezetének lett a nagykövete, ami előrevetítheti, hogy a közeljövőben lovaggá ütik. Beckham már régóta jó kapcsolatokat ápol a királyi családdal.

A királyi család zárt köre ellenére is jó viszonyt épít ki a közkedvelt nem arisztokrata személyekkel, mint például a brit hírességek. Említésre méltó, hogy a királyi eseményeken gyakran feltűnnek ismert személyiségek, mint Elton John vagy a Beckham család. Victoria és David Beckham hosszú közös múltra tekintenek vissza a királyi családdal, és a sportoló nemrégiben megtiszteltetésben részesült, amikor meghívást kapott III. Károly Gloucestershire-i birtokára, a Highgrove-ra.

A Daily Mail beszámolója szerint Beckham a The King's Foundation nagykövete lett, és ő az első, akit III. Károly megkoronázása óta ilyen poszttal tüntettek ki. A király döntése arra utalhat, hogy Beckham a jövőben lovagi címet kaphat.

Beckham izgatottan nyilatkozott új szerepköréről, hangsúlyozva, hogy szeretne segíteni a fiataloknak a látókörük bővítésében, és támogatni az alapítvány oktatási programjait. A The King's Foundationt, amelynek célja a fenntarthatóság fontosságának oktatása és a vidéki készségekre összpontosítás, még az akkor még herceg Károly alapította 1986-ban.

III. Károly és Beckham közötti kapcsolat nem új keletű, hiszen a sportoló már korábban is kapcsolatban állt a királyi családdal, és királyi kitüntetéssel is rendelkezik. Beckham és felesége, Victoria, szoros barátságot ápolnak Vilmos és Harry hercegekkel, és több királyi eseményen is részt vettek, például Vilmos és Katalin, valamint Harry és Meghan esküvőjén is jelen voltak.

Victoria Beckham, a Spice Girls egykori tagja, már 1997-ben találkozott Károly herceggel, és azóta több királyi jótékonysági rendezvényen is részt vett. David Beckham 2003-ban a Brit Birodalom Rendjének kitüntetését kapta meg a királynőtől, míg felesége, Victoria 2017-ben kapott hasonló elismerést divattervezői sikereiért.

II. Erzsébet halála után Beckham, mint azok közé tartozott, akik személyesen is találkoztak a királynővel, és ő is leróhatta kegyeletét a Westminster Hallban felállított koporsónál, miután 12 órát várakozott a sorban.