Óbuda fideszes polgármesterjelöltjének bemutatkozása és a lap szerkesztőjének válasza

Óbudán érdekes helyzet alakult ki a helyi lapban, ahol Bús Balázs fideszes polgármesterjelölt bemutatkozó cikkét követően azonnali szerkesztői helyreigazítás jelent meg. A kerületi polgármesterek bemutatkozását közlő Óbudai Újság legújabb számában Bús Balázs arról írt, hogy az elmúlt öt év során a lap nem adott neki megjelenési lehetőséget, és folyamatosan támadták őt alaptalan vádakkal. Bús szerint az Óbudai Újságot többször is elmarasztalták választási szabályszegés miatt, és a lap Kiss László és Szabó Tímea "gyűlöletpropagandájának" volt a melegágya.

A hvg.hu észrevétele szerint Bús bemutatkozó írása mellett egy piros kerettel ellátott "Szerkesztői helyreigazítás a következő oldalon" felirat hívja fel a figyelmet a szerkesztőség válaszára. Pion István főszerkesztő részletesen cáfolta Bús állításait, hangsúlyozva, hogy a lap többször is beszámolt a politikus tevékenységéről, sőt, saját írásait is közölték. Pion kijelentette, hogy a szerkesztőséget sosem marasztalták el szabálysértésért, és Bús ellen sem indítottak rágalmazó vagy hazugságalapú támadásokat.

Bús Balázs, aki korábban már töltötte be a III. kerületi polgármesteri posztot, a bemutatkozó cikkében nem részletezett konkrét terveket, hanem arra buzdította a választókat, hogy látogassák meg személyes honlapját és kövessék Facebook-oldalát. Egyetlen ígéretet tett: amennyiben megválasztják, a gyűlöletkeltő propaganda helyett ismét a kerület és annak lakóinak eredményeiről szóló híreket fogják olvasni.