Bill Murray titkos magyarországi látogatása

Az amerikai színész, Bill Murray, aki a Szellemirtók és az Idétlen időkig filmekkel vált világhírűvé, meglepetésszerűen érkezett Magyarországra. A sztár néhány nappal ezelőtt, teljes titokban érkezett hazánkba, hogy meglátogassa magyar barátját, Michaelt és annak feleségét, Évát Tökölön.

Bill Murray kopottas, zöld golfozós pólójában pattant ki az autóból, és hétfőn meglepte dr. Kaáli Gézát, a Kaáli Autó- és Motormúzeum tulajdonosát, amikor bejelentkezett, hogy szeretné megnézni a dörgicsei gyűjteményt. A világsztár kora délután érkezett a barátaival, és az autócsodák között órákat töltött, hallgatva Kaáli professzor történeteit a járművekről.

Bill Murray harmincöt éve ismeri Michaelt, aki limuzinsofőrként dolgozott New Yorkban, miután 1956-ban disszidált Magyarországról. A színész és a magyar férfi az évek során többször is összefutottak, és végül barátság alakult ki közöttük. Murray, aki Németországban forgatott, úgy döntött, hogy itt az ideje beváltani régi ígéretét, és meglátogatja barátját Magyarországon. Először jár hazánkban, és a család igazán meglepődött, amikor a színész a repülőről írt egy üzenetet: „Úton vagyok hozzátok”.

A színészlegenda Budapestet is megcsodálta, és különösen az Unicum ízét élvezte, amelytől mély nyugalom szállta meg. „Még sosem ittam Unicumot, és nagyon tetszett, mert szinte teljesen lenyugtatott. A fejembe szállt és azt mondta: »Shhh!« Tetszett, szükségem volt rá. Jól hatott rám az Unicum” – nyilatkozta Murray. A magyar ételek iránti érdeklődése is kiemelkedő, hiszen már kipróbálta a cigánypecsenyét, és most a csirkepaprikásra kíváncsi. Murray reggelire ugyanazt fogyasztja, mint magyar vendéglátói, és a hétköznapi élet apró örömeit is élvezi, például a cseresznyeszüretet a barátai kertjében.

Bill Murray kedden utazik tovább Görögországba, ahol egy golfversenyen vesz részt. Magyarországi tartózkodása alatt szeret a tömegben elvegyülni, és Budapesten sétálgatva szívesen áll meg egy közös fényképre azokkal, akik felismerik. A színész a Blikknek azt mondta, korán kel és minden nap desszertet reggelizik. „Nagyon jól érzem itt magam, ez egy gyönyörű ország” – mondta. „Sok időt töltöttünk vidéken, aztán csak vezettünk és vezettünk és vezettünk, sok szép dolgot láttunk az országban. Aztán körbe-körbe vezettünk Budapesten is”. Vitathatatlanul gyönyörű ez a város. Kis nehézséget okozott, hogy cigányzenét találjunk, de ha hétfőn sem járnak sikerrel, majd a házukhoz hívnak zenészeket. A közösségi médiában is közzétettek fotókat, amikor Kerekegyházán egy farmon bukkant fel.