Idős asszonyt rabolt ki és fenyegetett meg egy bátonyterenyei nő

Letartóztatta a bíróság azt a büntetett előéletű bátonyterenyei nőt, aki egy 88 éves asszonyt bántalmazott és kirabolt Nógrád megyében. A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a támadó először élelmiszereket, szeszes italokat és arany ékszereket lopott az idős nő házából, összesen 100 ezer forint értékben.

A következő napon a gyanúsított ismét a nyugdíjas asszony házához ment, ahol azonban az idős nő tetten érte. A bátonyterenyei nő ezután pénzt követelt, és megfenyegette az asszonyt, hogy ha nem tesz eleget a követelésének, akkor megöli.

Az ellenálló idős asszonyt a támadó a földre lökte, megütötte, majd egy kést szorított a torkához. A rablás során a gyanúsított átkutatta a házat és elvette a sértett kétmillió forintnyi megtakarított pénzét. Az események után az asszony egy ablakon keresztül kimászva kért segítséget a szomszédoktól, akik mentőt hívtak hozzá.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértésben elrendelte a terhelt letartóztatását. A döntés azonban a gyanúsított fellebbezése miatt még nem jogerős.