A Balkan Fanatik együttes különleges módszerrel keresi ellopott hangszereit

A Balkan Fanatik együttes nem mindennapi módon próbálja meg visszaszerezni a szombat hajnalban ellopott hangszereit, amelyeknek összértéke körülbelül 6 millió forint. A zenekar a tolvajokhoz intézett üzenetében arra kéri őket, hogy egy megadott telefonszámon osszák meg a hangszerek helyét.

A zenekar turnébuszát és a benne lévő összes hangszert a Marczibányi térről lopták el. A Balkan Fanatik tagjai úgy döntöttek, hogy nem a hagyományos úton, hanem egy különleges felhívással próbálják meg visszaszerezni a munkaeszközeiket. A zenekar Facebook-oldalán közzétett üzenetükben hangsúlyozzák, hogy a hangszerek egyediek és könnyen beazonosíthatók, így a feketepiacon való értékesítésük gyakorlatilag lehetetlen.

A zenekar menedzsere, Lajer László elmondta, hogy a felhívás egyelőre nem hozott eredményt, és sem a hangszereket, sem a kisbuszt nem találták meg. A menedzser szerint előre eltervezett lopásról lehet szó, mivel a zenekar sofőrje a Marczibányi téren él, és onnan pakolták át a hangszereket a turnébuszba.

A hangszerek egyedisége miatt a tolvajok nem tudják azokat észrevétlenül értékesíteni. Lajer hozzátette, hogy a hangszereknek azonosítószámuk van, és olyan egyediek, hogy a zenészszakmában dolgozók azonnal felismerik őket. A menedzser reméli, hogy a felhívás hatására a tolvajok jobb belátásra térnek, és a rendőrség a kamerafelvételek alapján azonosítani tudja az elkövetőket.

A BRFK sajtóosztályát is megkeresték az ügyben, akik megerősítették, hogy a nyomozás folyamatban van, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Budapesten az autólopások gyakoriak, a vezess.hu szerint 2023-ban 464 kocsit körözött a rendőrség. A leggyakrabban lopott márkák között szerepel az Opel, a Suzuki, a Volkswagen és a Ford, amely utóbbi a zenekar kisbuszának márkája is. A BRFK-tól eddig nem kaptak választ arra vonatkozóan, hogy hány járművet loptak el és találtak meg a tavalyi évben.