Az iPhone 16 Pro keretvékonyságában dönthet világrekordot

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max modellek keretvékonyságában állíthatnak fel új világrekordot, legalábbis két kiszivárogtató állítása szerint. A keret méretének csökkentése önmagában nem tűnik jelentős újításnak, de az Apple várhatóan számos más izgalmas funkcióval is előrukkol majd, amelyek felkeltik majd a felhasználók érdeklődését.

A vállalat további új technológiáit és a következő generációs mobiltelefonokat az Apple egy hét múlva kezdődő globális fejlesztői konferenciáján, a WWDC 24-en mutathatja be részletesebben. Addig is a rajongóknak és az érdeklődőknek be kell érniük a keretvastagságról szóló pletykákkal és találgatásokkal, amelyek szerint az iPhone 16-os sorozat új mérföldkövet állíthat fel ezen a területen.

Azonban nem csak a keretvékonyság terén várhatóak újdonságok, hanem az iOS 18-as frissítés is számos mesterséges intelligencia által hajtott funkciót hoz majd az iPhone-okra. A WWDC 2024-en, június 10-én bemutatásra kerülő újítások között szerepel a Siri továbbfejlesztése, amelynek köszönhetően az asszisztens sokkal gördülékenyebben válaszol majd a felhasználóknak és komplexebb feladatok ellátására is képes lesz, mint például a hosszú e-mailek és üzenetek összegzése vagy dokumentumok kezelése.

Az AI által generált hangulatjelek lehetővé teszik majd, hogy a felhasználók egyedi emojikat hozzanak létre, míg az okos válaszok funkció javaslatokat tesz a lehetséges válaszokra az üzenetírás során. A mesterséges intelligencia a Safari böngészőben megnyitott lapokat is összefoglalja majd, így időt takarítva meg a felhasználóknak. Az értesítési összefoglalók intelligens válogatása, az AI-képszerkesztés, az Apple Music automatikusan generált lejátszási listái és a hangjegyzetek átírása szintén az iOS 18 újdonságai közé tartoznak, amelyekkel az Apple a mesterséges intelligencia terén is igyekszik behozni a lemaradását.