Ágyi poloskainvázió egy budapesti iskolában

Több forrásból érkezett hír, hogy a XVII. kerületi Újlak Utcai Általános Iskolát ágyi poloskák lepték el, és a probléma már hónapok óta fennáll. Az intézmény igazgatóságától nem kaptunk megerősítést az esettel kapcsolatban.

Az Index olvasói levele alapján az iskolában ágyi poloska invázió tapasztalható, amelyről állítólag az igazgatónő, akit "Fidesz-katonának" neveznek, nem tájékoztatta időben a szülőket. A Rákosmente Facebook-csoportban megjelent bejegyzések szerint több alsó tagozatos osztály is érintett, és a fertőzés már hónapok óta tart.

Egyes szülők már jelezték az esetet, és tavaly szeptemberben petíciót is írtak, de az igazgatónőnek címezve, azonban nem történt előrelépés. A Metropol információi szerint a harmadik osztályos diákok nem vihetik haza az iskolatáskájukat és a tankönyveiket a vérszívók miatt, és bár próbálkoztak a rovarok kiirtásával, a fertőzés mindig visszatért.

Egy szülő a lappal közölte, hogy az ágyi poloskák valószínűleg egy önkormányzati háztömbből kerültek az iskolába, és onnan vihetik haza a gyermekek az iskolatáskával. A szülő hozzátette, hogy a csípések miatt sokáig viszketés gyötörte őket, de az intézményben a mai napig nem történt változás.

Az iskola igazgatóságát telefonon értük el, de ők sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a történteket.