A napindító hírek áttekintése

Üdvözlöm a kedves olvasókat és a Tökölön bujkáló Bill Murrayt! Tartósan árad a Duna, és ismét itt van a napindító hírlevelünk, melyben a 444 kiemelt cikkeit is megtalálják, többek között Orbán Viktor unokázós csalóról szóló írást, a civilizációárulás témáját, a Tisza a közgyűlésben történteket, valamint a táncházak és romkocsmák világát érintő cikket.

Az elmúlt 24 óra hírei között szerepel, hogy a hackerbotrány Magyarországon a rendszerváltás óta a legsúlyosabb események egyikeként van jelen, és az Orbán-rezsim nyugati szövetségi rendszereket bomlasztó politikájába illeszkedik. Riika Purra, az ECR finn tagpártjának elnöke szerint a Fidesz Ukrajnával kapcsolatos álláspontja hányingert keltő, és nem támogatja a Fidesz felvételét az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládjába.

A Miniszterelnökség által támogatott gyerektáborban Kunstár Béla, a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja tartott foglalkozást, aki korábban jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért. Szijjártó Péter szerint Európában a háborús őrület uralkodik el, és a „békapártiakra” vadásznak. A Tisza Párt a közgyűlésben megmutathatja, hogyan akar politizálni, és a győztes főpolgármesterre öt év vergődés várhat.

A gazdasági rovatban a kormány által gyalázott szövetségek és a magyar gazdaság helyzetéről szóló beszélgetés érhető el Uj Péterrel. Külföldi hírekben Narendra Modi pártjának győzelme az indiai választáson, a Maldív-szigetek izraeli állampolgárok kitiltása, orosz mozgósított katonák feleségeinek tüntetése, és Csehország orosz olajtól való függetlenedése szerepel.

A kultúra rovatban Kjartan Code, a Massachusettsből érkezett utcazenész története olvasható, aki egy bezárt kocsmát nyitott újra a 8. kerületben, és igyekszik a „kommunista vibe”-ot megőrizni a dzsentrifikáció ellenére. Az ingyenes Borízű hang is említést kap a hírek között.