A Volkswagen használt autóinak értékállósága

A Volkswagen járművei hosszú ideje ismertek értékállóságukról, azonban a piaci helyzet változóban van. A használtautó-piacon a régebbi modellek gyorsabban veszítenek értéküket, míg az újabbak, mint a Tiguan és a Passat, jobban tartják az árukat.

A Volkswagen márka ikonikus modellek sorát hozta létre az évek során, amelyek jelentős hatással voltak az európai autópiacra. A márka nem számít autóipari úttörőnek, hiszen 1937-ben alapították, de évtizedeken át az értékálló minőség megtestesítőjeként szolgált. A 2016-ban kitört dízelválság ellenére a dízelautók iránti kereslet nem csökkent, sőt, a használtautó-piacon áremelkedést figyeltek meg.

Az új autók iránti csökkenő kereslet nem növelte jelentősen a régebbi Volkswagen modellek iránti érdeklődést, de a tartósan magas használtautó-piaci árak azt jelzik, hogy a wolfsburgi járművek továbbra is jó befektetésnek számítanak. A Volkswagen ID-modellek azonban kedvezőtlen helyzetben vannak az elektromos járművekkel szembeni általános szkepticizmus miatt, és a vásárlóknak időre van szükségük, hogy hozzászokjanak az új működési koncepcióhoz.

A Volkswagen anyagfelhasználása és kivitelezése sem éri el manapság azt a színvonalat, mint korábban, de a termékfrissítések és az új generációs modellek, mint például a Tiguan Allspace utódja, a Tayron, hivatottak javítani a helyzeten.

A versenytársakkal szembeni érzékelhető különbségek csökkenése mellett a távol-keleti márkák már megszelídítették az elektromosautó-hullámot, és a használtautó-piacot is kezdik meghódítani az elérhető árú elektromos kisautók. A hibrid autók iránti érdeklődés növekszik, különösen a Toyota iránt, amelynek minőségét az autószerelők és a taxisok is dicsérik.

Az új- és használtautó-piaci árak emelkedése miatt a vásárlók a költséghatékony megoldások felé fordulnak, és a márkahűség, valamint a külcsín másodlagos szemponttá vált.