A Peak cég nemzetközi terjeszkedése a vendégmunkásokat segítő alkalmazással

Egy magyar fintech vállalat, a Peak, nemzetközi piacra lépésre készül az Overseas Connect nevű alkalmazásával, amely a vendégmunkások életét hivatott megkönnyíteni a munkavállalási és tartózkodási engedélyektől kezdve az egészségügyi szolgáltatásokig.

Szinte minden nap újabb hírek érkeznek a magyarországi vendégmunkások helyzetéről, és a közvélekedés ellenére nem feltétlenül jelentenek olcsóbb munkaerőt a foglalkoztatóknak, tekintettel a számos rejtett költségre és adminisztratív nehézségre. A Peak által fejlesztett Overseas Connect alkalmazás egy olyan okostelefonos keretrendszer, amely nemzetközi szinten kínál megoldásokat a vendégmunkások problémáira. A cég célja, hogy az alkalmazás globálisan elérhető legyen a 281 millió külföldön dolgozó vendégmunkás számára.

Az alkalmazás minden olyan szolgáltatást igyekszik magában foglalni, amire egy vendégmunkásnak szüksége lehet. Ilyenek például a kedvező internet-előfizetések, olcsó nemzetközi pénzátutalások, különféle biztosítások, csomagküldési megoldások, jogi segítség, és akár a hitelképességi történet importálása is. A Peak vezetője, Suppan Márton szerint az alkalmazás egy keretrendszerként fog működni, amelyre a nemzetközi partnerek saját, helyi igényeket kielégítő szolgáltatásokat fejleszthetnek rá.

A vállalat piackutatása szerint jelenleg nincs még egy hasonlóan integrált, dobozos termék a piacon, így a Peak abban reménykedik, hogy a projektbe magyar állami vagy magánalapok is befektetnek majd. Az alkalmazás sikere nagyban függ attól, hogy sikerül-e eljuttatni a megoldáscsomagot a vendégmunkásokhoz, akiket már számos okostelefonos alkalmazás és fizetési szolgáltatás ér el.

: (Forrás: article-1)