A Mere diszkontlánc első magyarországi üzlete

A Mere orosz kiskereskedelmi lánc első magyarországi üzletének nyitása 2024 végére várható, és a tervek szerint összesen tizenöt bolt megnyitását tervezik három körben.

A vg.hu információi alapján a Mere lánc első magyarországi üzlete Budapest IV. kerületében nyílhat meg, amennyiben sikerül megegyezniük egy újpesti ingatlan bérléséről. A vállalat jelenlegi célja, hogy a következő 5-10 évben legfeljebb száz boltból álló hálózatot hozzanak létre Magyarországon. A Világgazdaság értesülései szerint az újpesti üzlet lehet az első, amely még az idén, közel a 2024-es év végéhez megnyílhat, ha megkapják a szükséges hatósági engedélyeket.

A Mere már a Covid-19 világjárvány előtt elhatározta, hogy belép a magyar piacra, és a terjeszkedés első szakaszában valószínűleg Budapesten és annak agglomerációjában nyitják meg az üzleteket. A cég jelenleg körülbelül húsz alkalmazottat foglalkoztat hazánkban, akik a boltok nyitásával és az áruk beszerzésével kapcsolatos feladatokat látják el. A boltnyitás előkészületei két fő területen zajlanak: egyrészt a boltnyitáshoz szükséges engedélyek megszerzésére irányuló dokumentáció beadása, másrészt a leendő boltok helyszínéül szolgáló ingatlanok bérléséről szóló tárgyalások. A Mere nem tervez új épületeket emelni, hanem meglévő ingatlanokat kíván átalakítani üzletekké. A Világgazdaság szerint a Mere már aláíráshoz közeli a szerződés Budapesten, Vácon és Szegeden is.

A hvg.hu korábban beszámolt arról, hogy a Mere menedzsereket toboroz Magyarországon, akiket nettó félmillió forintos fizetésért keresnek. A Mere hátteréről és céljairól a hvg360-on megjelent cikkben olvashatnak bővebben az érdeklődők. A hvg.hu munkatársai a Mere nagyváradi egységét is felkeresték, hogy betekintést nyerjenek abba, milyen vásárlási élményre számíthatnak majd a magyar fogyasztók. A Világgazdaság információi szerint a Mere maximum 500 termékes kínálattal fog bírni, ennek 80 százalékát pedig a már jól megszokott magyar beszállítók adják.

A Mere lényege, hogy a mostani árakhoz képest állítólag 20 százalékkal olcsóbban adják a termékeket mint a vetélytársaik. Az üzletben nincsenek dekorelemek, reklámok, az egész úgy néz ki mint egy raktár, ahonnan vásárolni lehet. Ennek költsége boltonként nagyjából 200 millió forint, vagyis a Mere az első öt magyarországi üzletére egy milliárd forintot fordíthat, és üzletenként 10-10 főt alkalmaznának.

Arról korábban beszámoltunk, hogy az orosz Mere három éven belül 200 üzletet szeretne nyitni Magyarországon és ebből húszat a következő évben, azonban a legfrissebb információk szerint egyelőre csak 15 üzlet megnyitását tervezik három körben, és a további terjeszkedés a magyar piac fogadtatásától függ.