22 éves videó került elő Magyar Péterről

A Hírklikk közzétett egy 22 éves felvételt, ahol Magyar Péter és Mráz Ágoston Sámuel láthatóak az ATV Közhang című műsorában, amelyben Medgyessy Péterről vállalhatatlant mondott Magyar.

A felvétel egy 2002 júniusi adásból származik, amikor Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején kiderült, hogy a Kádár-rendszerben III/II-es tiszt volt. A műsort Juszt László vezette, és a választások után nem sokkal került adásba, amelyet Medgyessy megnyert Orbán Viktorral szemben. Magyar Péter és Mráz Ágoston Sámuel, a jelenlegi Nézőpont Intézet vezetője, a műsorban kommentátorként vettek részt.

A felvételen egy felháborodott női hang hallható, aki bűnről és megbánásról beszél, és felveti, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök nem jelezheti nyilvánosan, hogy megbánta a múltbéli tetteit. Erre Magyar Péter egy megjegyzést tett, amely így hangzott: "Vagy kötelet a nyakába.” Mráz Ágoston Sámuel erre rosszallóan "Ne!"-t mondott, míg Juszt László a műsorvezető úgy reagált, hogy a megjegyzést nem kell megismételni, és így maradhatnak elegánsak Magyarral szemben.

Az atv.hu megkereste Mráz Ágoston Sámuelt, aki megerősítette, hogy ő és Magyar Péter szerepelnek a felvételen. Magyar Péter az üggyel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott. Mráz Ágoston Sámuel a felvétellel kapcsolatban úgy nyilatkozott: "Az elhangzottakat szerintem nem kell kommentálni, magukért beszélnek." A Nézőpont Intézet vezetője az ATV-nek is megerősítette, hogy valóban ő és Magyar szerepelnek a felvételen. Az ügyben kérdéseket küldtek a Tisza Pártnak, amelyre választ várnak. Ha válaszolnak, frissítik a cikket.