Xavi Pascual a Veszprém kézilabdacsapatának új vezetőedzője lehet

A román sajtóban megjelent hírek szerint Xavi Pascual, a Dinamo Bukarest jelenlegi edzője, hamarosan a Veszprém kézilabdacsapatát irányíthatja. A Fanatik és a Gazeta Sporturilor információi alapján Pascual távozik a román csapattól, és a Veszprémhez szerződik.

Ionut Popa, a Dinamo Bukarest elnöke szerint Pascualnak komoly ajánlatot tettek a magyarok, és bár a kivásárlási ár még kérdéses volt, úgy tűnik, nincs esély a megtartására. Popa elmondása szerint Pascual Magyarországon nagyobb összegből igazolhat, és már olyan játékosok is a Veszprém keretében vannak, akikkel korábban a Barcelonában dolgozott együtt.

A GSP és a Gazeta Sporturilor információi szerint a magyar klub 200 ezer euróért vásárolhatja ki Pascual szerződését, aki négyéves szerződést köthet a Veszprémmel. Havi fizetése 30 ezer euró körül alakulhat, ami közel 12 millió forintnak felel meg. A spanyol szakemberrel szembeni elvárás, hogy két éven belül Bajnokok Ligáját nyerjen a csapattal.

Továbbá a GSP értesülései szerint Luka Cindric, a horvát irányító is követheti Pascualt a Veszprémbe.

Xavi Pascual korábban a Barcelona csapatát tizenegyszer vezette spanyol bajnoki címre, és háromszor nyert velük Bajnokok Ligáját. A Veszprém jelenlegi sportigazgatója, Nagy László is volt játékosa a spanyol edzőnek. A Veszprém nem jutott a kölni BL négyes döntőbe, miután az első mérkőzést követő egygólos sikert, idegenben ötgólos vereséggel zárta, így 64–60-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól.