Vajon a Wizz Air részvényei most kapnak igazi szárnyakat?

A Wizz Air részvényei május végi gyorsjelentés óta jelentős emelkedést mutatnak, ami mögött többek között a negatív tényezők árazása, a vállalat meglepően jó első negyedéves eredményei, valamint a repülőgéphiányból fakadó lehetőségek állnak.

A Wizz Air részvényeinek árfolyama májusban elérte az év eleji szinteket, de a hónap végén közzétett gyorsjelentés után egy hét alatt közel 25 százalékos emelkedést produkáltak. Az emelkedés mögötti okok között szerepel a befektetők által már beárazott negatív tényezők, mint például a Pratt & Whitney hajtóműproblémák és a nyári jegyárak kisebb mértékű emelkedése.

A cég első negyedéves bevételének és profitjának növekedése, amely a pozitív egyszeri tételeknek köszönhető, először tette lehetővé a vállalat számára, hogy négy év után nyereséges legyen. A menedzsment 2025-re 500-600 millió euró közötti nettó profitot vár, ami kissé optimistább a piaci konszenzusnál.

A Wizz Air továbbá kihasználja a repülőgéphiányt, amely lehetővé teszi számára, hogy új repülőgépeit magasabb áron adják el lízingcégeknek, majd később visszalízingeljék, ami jelentős nyereséget eredményez. A Concorde elemzői a gyorsjelentésre reagálva megerősítették vételi ajánlásukat a Wizz Air részvényeire, és 33 fontos célárat tűztek ki, ami közel 40 százalékos potenciált jelenthet.

A részvényt 22 elemző követi, közülük 10 vételre, 10 tartásra, 2 pedig eladásra ajánlja a papírt, az elemzői célárak átlaga pedig 27 font, ami 15 százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

Technikai szempontból a részvények árfolyama áttörte az erős ellenállást jelentő 23 fontos szintet, és a következő figyelemre méltó szintek a 23,7 fontos 50 százalékos Fibonacci-korrekciós szint, valamint az idei 24 fontos lokális csúcs lehetnek. Hosszabb távon a 25,7 fontos 61,8 százalékos Fibo-szint lehet a következő ellenállás.

A napi RSI 62-es értéke alapján van még tér a további emelkedésre, és a támaszok szempontjából a 21,5 fontos 50 napos mozgóátlagra kell figyelni. Ha az árfolyam ezt a szintet alulról éri el, gyors romlás következhet be, de a közelmúltbeli emelkedés alapján ez jelenleg valószínűtlennek tűnik.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.