Warren Buffett vállalatának részvénye technikai hiba miatt beszakadt

A New York-i tőzsde üzemeltetőjének technikai hibája miatt szünetelt a kereskedés több részvényel, köztük a Berkshire Hathaway papírjával. A NYSE megerősítette a problémákat, és vizsgálatot indítottak.

A Bloomberg jelentése szerint a NYSE közleményében hangsúlyozta, hogy „A NYSE Equities jelenleg vizsgálja a bejelentett technikai problémát” és ígéretet tettek arra, hogy „További információkat a lehető leghamarabb közlünk.

Az Intercontinental Exchange, amely az indexszolgáltató és a New York-i tőzsde tulajdonosa, még nem nyilatkozott az esemény kapcsán. A kereskedési szüneteket általában a volatilitás okozza, amikor az árfolyamok és a kereskedési volumenek gyors és jelentős változásokat mutatnak. Ebben az esetben azonban úgy tűnik, hogy nem volt szó jelentős árfolyamingadozásról, mivel olyan részvények kereskedése is szünetelt, mint a Horace Mann Educators és a Franco-Nevada, amelyeknél kevesebb mint 3%-os volt az árfolyamváltozás.

A technikai hiba következtében a részvények árfolyama úgy tűnhet, mintha beszakadt volna, ami jelentős zavart okozhat a piacokon.

A cikk kifejezetten hangsúlyozza, hogy az itt közölt információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.