Trump büntetőperével kapcsolatos vita a Republikánusok között

A Republikánus Nemzeti Bizottság társelnöke, Lara Trump élesen bírálta Larry Hogan volt marylandi kormányzót, amiért az a Donald Trump büntetőperében hozott ítélet tiszteletben tartására szólította fel az amerikaiakat.

Larry Hogan, Maryland korábbi republikánus kormányzója, a közösségi médiában arra kérte az amerikaiakat, hogy tartsák tiszteletben a jogi eljárást és az ítéletet, függetlenül annak eredményétől. Hogan szerint a jelenlegi veszélyesen megosztott időszakban minden vezetőnek, pártállástól függetlenül, kerülnie kell a további toxikus pártosságot és erősíteni kell azokat az értékeket, amelyek megalapozták az országot.

Ezzel szemben Lara Trump, aki a Republikánus Nemzeti Bizottság társelnöke és egyben Donald Trump elnök vejének, Eric Trumpnak a felesége, kritikával illette Hogant. Lara Trump szerint Hogan kijelentése nevetséges, és senki sem érdemli meg a tiszteletet a Republikánus Párton belül, sőt Amerikában sem, ha így gondolkodik. Úgy véli, Hoganak alaposabban kellett volna átgondolnia a nyilatkozatát, mielőtt nyilvánosságra hozza.

Larry Hogan, aki mérsékelt republikánusként 2015 és 2023 között töltötte be Maryland kormányzói posztját, idén bejelentette, hogy indul az állam szenátori választásán. Hogan döntése meglepetést okozott, mivel a választás eredménye akár a szenátusi többségen is múlhat. Demokrata ellenfele Angela Alsobrooks lesz.