5400 BYD jármű érkezett Brazíliába egy hajón

Egyetlen hajó fedélzetén több mint 5400 BYD autó érkezett Brazíliába, amelyek között elektromos és hibrid modellek is találhatók, és a szállítmány 27 nap alatt tette meg az utat Kínából.

A BYD autógyártó cég egyetlen hajóval szállította Brazíliába a több mint 5400 járművet, hogy ellássa egyik fő külföldi piacát, és megelőzze az importvám emelését. Az Explorer No.1 nevű hajó, amely a sencseni székhelyű vállalat flottájának része, januárban kezdte meg működését, és ez volt a második útja, az első után, amely Európába vezetett.

A hajó 23 fős legénységgel és nyolc különböző modell elektromos és hibrid járműveivel indult útnak, köztük olyanokkal, mint a King szedán és a Song Pro sport haszonjármű, amelyeket még nem mutattak be Brazíliában. A Bloomberg News brazil újságíróinak egy csoportja meghívást kapott a hajóra, hogy tanúi legyenek a járművek kirakodásának egy részének.

A kirakodás a Pernambuco állambeli Suape kikötőjében történt, egy esős reggelen, ahol a hajó előző nap kötött ki. Nenko Nenkov, a hajó kapitánya szerint a kirakodási folyamat gyorsítható attól függően, hogy hányan állnak rendelkezésre az autók elvezetésére; ezúttal körülbelül 2 és fél napig tartott.

A hajónak 12 rakományfedélzete van, egy a legénység számára, és a híd a tetején található. Nenkov, aki 26 éve dolgozik a tengeri szállításban és az elmúlt 17 évben autóipari teherhajók kapitányaként tevékenykedett, elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy kizárólag elektromos járműveket szállított.

A BYD Brasil ellátási láncért felelős vezetője, Leonardo Felippe szerint a vállalat idén már 24 ezer járművet értékesített a brazil piacon. A Bloomberg elemzése szerint Brazília kulcsfontosságú piac a kínai autógyártók számára, különösen mivel az USA és az Európai Unió egyre inkább korlátozza a kínai elektromos autók importját.