Thomas McHale atya nagypénteki prédikációja felkavarta a gyülekezetet

Az angliai Blackhillben Thomas McHale atya nagypénteki prédikációjával mélyen felkavarta a gyülekezetet, amikor azt állította, hogy Jézusnak valószínűleg erekciója volt a kereszten meghalása pillanatában.

A blackhilli Szeplőtelen Boldogasszony templom papja, McHale atya nagyjából 75-100 fős gyülekezete előtt beszélt arról, hogy a kínzások és a keresztre feszítés hatására Krisztus vére alighanem a teste alsóbb régióiba vándorolt és erekciót okozott. A történelem során számtalan esetben figyeltek meg részleges, vagy teljes erekciót kivégzett férfiaknál, főleg akasztások esetében, de megfigyeltek erekciót olyan férfiakon is, akik az agyukat, vagy a gerincvelőjüket ért lövésekbe haltak bele.

Az egyházmegye, miután kivizsgálta a hívek panaszait, úgy döntött, hogy McHale atya hivatalában maradhat. A 53 éves amerikai lelkész belátta, hogy hibázott és bocsánatot kért mindazoktól, akiket megbántott.

A Premier Christianity magazin, Anglia legnagyobb keresztény lapja, 2015-ben írt a témáról, „furcsa fiziológiás reakciónak”, illetve „a keresztre feszített férfi utolsó megszégyenülésének” nevezve a jelenséget. Az eset kapcsán az egyház nem távolítja el hivatalából Thomas McHale-t.